Succesul unui licentiat in Drept in cadrul Fundatiei FAMILIA din Galati. Povestea Marianei Robea

"Am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii DANUBIUS Galati, in anul 2008, cu dorinta de a practica in avocatura sau magistratura.

Ulterior, insa, am ocupat postul de director executiv in cadrul Fundatiei FAMILIA din Galati, organizatie care ofera servicii sociale gratuite persoanelor defavorizate sau aflate in situatie de risc social.

Aici am desfasurat o activitate care, aparent, nu implica utilizarea cunostintelor teoretice dobandite si a abilitatilor deprinse in facultate.

Dar, schimbarile intervenite in societatea romaneasca au determinat aparitia unei problematici complexe din punct de vedere juridic a beneficiarilor fundatiei la care lucrez.

Astfel, familiile aflate in dificultate sau cu risc de marginalizare, femeile, mamele cu copii care sunt victime ale violentei domestice, precum si persoanele migrante care au apelat la serviciile fundatiei au beneficiat de consiliere juridica, de asistenta si suport in domeniul juridic, toate acestea datorita formarii mele profesionale, de care am beneficiat in anii de facultate.

Consider ca tot ceeea ce am invatat in perioada in care am fost student al  Facultatii de Drept mi-a folosit ulterior in domeniul in care activez, contribuind la dezvoltarea mea personala si profesionala, dar fiind si de mare ajutor persoanelor care au beneficiat de activitatile Fundatiei FAMILIA".