lect. univ. dr. Popa Daniela –
Facultatea de Comunicare si Relatii Internationale – Universitatea ”Danubius” din Galati

O poveste frumoasă care începe cu absolvirea, mai întâi, a unei facultăți de litere – specializarea Jurnalism. Dar simțeam că nu era suficient, că toate orele de practică mă trimiteau la un alt domeniu, al respectării drepturilor, al deontologiei profesionale, al eticii, aspecte care nu se regăseau în disciplinele facultății.

Am știut că, mai devreme sau mai târziu, voi absolvi și Facultatea de Drept. Nu doar o dorință ci o adevărată necesitate pentru completarea, desăvârșirea profesiei inițial alese, cea de jurnalist.

Pasiunea pentru domeniul juridic a fost exteriorizată atât  în momentul alegerii temei de licență cât și a temei de cercetare din cadrul scolii doctorale, ambele  în domeniul jurnalistic.

Ulterior am absolvit și Facultatea de Drept și programul de masterat Dreptul Uniunii Europene. Acum sunt cadru didactic al facultății de Comunicare și Relații Internaționale și predau discipline care îmbină cunoștințele din ambele domenii, cel al comunicării și cel al dreptului.

Așadar, este important pentru viitorii practicieni în domeniul științelor comunicării să cunoască și drept, în special pentru cei doresc să devină jurnaliști de investigație. Cunoștințele juridice sunt un real suport al profesionistului desăvârșit.