Conferința de lansare - galerie video

Andy PUȘCĂ , Rector al Universității ”Danubius” din Galați

 

Este a suta oară în acest an în care iau cuvântul pentru a susține un proiect, o inițiativă. Noi, cei de la "Danubius", suntem în pragul unei provocări existențiale foarte mari  pentru că ne propunem foarte multe. Ne propunem să lucrăm și proiecte cu finanțare europeană, să formăm inițial tinerii să acceadă la posturi bine plătite, ne propunem să formăm adulți, să ajutăm firmele să își dezvolte concepte noi, să se globalizeze, să intre pe piețe internaționale.

 

Monica POCORA – Manager proiect

 

Acest proiect urmărește înființarea unui program de licență bazat pe două componente esențiale. În primul rând, este vorba despre cererea pieței muncii și în al doilea rând, despre totalitatea instrumentelor folosite și a sistemului judiciar european. Efectele acestui proiect pe termen lung, în special în ceea ce privește grupul țintă format din 210 studenți și 25 de cadre didactice care desfășoară un program de licență în domeniul Drept, se referă la asigurarea de către Universitatea Danubius în parteneriat cu Transparency International Romania a unei pregătiri complexe prin care să furnizăm un set de competențe astfel încât să favorizăm integrarea pe piața muncii. La finalul proiectului vom putea vorbi despre premisele favorizatoare, astfel încât un absolvent  să poată să acceadă la o profesie din sistemul judiciar.

 

Iulia COȘPĂNARU, Director executiv Transparency International Romania, coordonator proiect

 

Experiența pe care noi am acumulat-o în acești ani ne-a arătat că este extrem de important ca tinerii absolvenți, în special în domeniul Dreptului, să aibă capacitatea să răspundă acestor nevoi venite din piață

 

Pages